ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τα δύο ονόματα της ΕΔΕΚ από τον κατάλογο
Στην προσπάθεια του Υπουργού Οικονομικών να δικαιολογήσει το ατόπημα που έχει κάνει για τη Σάβια Ορφανίδου, αυτή τη στιγμή επιχειρεί να παραπληροφορήσει εντάσσοντας στον κατάλογο άτομα τα οποία δεν εμπίπτουν σε αυτή την κατηγορία.
Σε ότι αφορά τα δύο άτομα που αναφέρονται στην ΕΔΕΚ θα πρέπει να πούμε ότι το ένα εξ αυτών είναι ωρομίσθιος υπάλληλος της σχολικής εφορίας στην κλίμακα Ε5 και συνεπώς δεν χρειάζεται οποιαδήποτε άδεια από την ΕΔΥ. Σε ότι αφορά το δεύτερο άτομο, αυτό έχει ήδη υποβάλει αίτηση προς την ΕΔΥ στις 20/3/2017 και έχει καταθέσει διευκρινιστικές πληροφορίες στις 19/4/2017.
Σημειώνουμε πως η δημοσιοποίηση των εν λόγω ονομάτων από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ατόπημα που κινείται στις παρυφές της μη εξουσιοδοτημένης κατά νόμο αποκάλυψης προσωπικών δεδομένων.
Τέτοιου είδους αντιδράσεις από υπουργούς της κυβέρνησης οι οποίες γίνονται για σκοπούς εντυπωσιασμού και για μετάθεση των ευθυνών επί των ζητημάτων σε τρίτους, προκαλούν θλίψη.
Καλούμε το Υπουργείο Οικονομικών να αποσύρει τα δύο ονόματα της ΕΔΕΚ από τον κατάλογο.
Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 25 Απριλίου 2017

ΤΑΚΤΙΚΗ Δ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε.Ε.Ε.Λ – ΑΡ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ 10-240417-3

eeel_minutes_123

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017
ΩΡΑ: 1930
ΧΩΡΟΣ: Γραφεία Κινήματος.
Λεωφόρος Βύρωνος 40, 4ος όροφος, 1096 Λευκωσία
τηλ.: +357 22476000  –  φαξ: +357 22678894
eeeLefkosias@gmail.com  –  www.eeelefkosias.wordpress.com

facebookgreengreen

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 25 ΑΠΡΙΛΙΟΥ 2017ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Για την επέτειο θανάτου του Γιώργου Γεννηματά
Σαν σήμερα πριν από 23 χρόνια πέθανε ο Γιώργος Γεννηματάς, ιδρυτικό μέλος του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος (ΠΑΣΟΚ),
Ο πρόωρος θάνατός του είναι απώλεια για την Ελλάδα, τον Ελληνισμό και τη Σοσιαλιστική ιδέα.
Υπήρξε σταθερός υποστηρικτής των δίκαιων αιτημάτων του Κυπριακού λαού και με την συνολική του στάση και συμπεριφορά ανύψωσε το πολιτικό ήθος σε καιρούς δύσκολους.
Γραφείο Τύπου

Λευκωσία 25 Απριλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Το ΟΧΙ δεν θα μετατραπεί σε ΝΑΙ αν στη λύση του κυπριακού περιλαμβάνονται οι πρόνοιες του σχεδίου ΑΝΑΝ
Σαν σήμερα πριν από 13 χρόνια οι Ελληνοκύπριοι απέρριψαν το διχοτομικό και ρατσιστικό σχέδιο ΑΝΑΝ.
13 χρόνια μετά επιβεβαιώνεται ότι η διαδικασία που ακολουθήθηκε στην επίλυση του Κυπριακού στην ουσία απέτυχε αφού η Τουρκία συνεχίζει την προκλητική της στάση ενώ, παρά την αποδοχή της πενταμερούς, δεν έχουν ακόμη κατατεθεί οι προτάσεις της Τουρκίας για τη διεθνή πτυχή του κυπριακού.
Όλες οι πολίτικες δυνάμεις και κυρίως οι Πρόεδροι και οι συνεργάτες τους που διαχειρίζονται το κυπριακό, σεβόμενοι την ετυμηγορία του κυπριακού λαού που εκφράστηκε με συντριπτική πλειοψηφία, θα έπρεπε να είχαν αποκηρύξει την ΔΔΟ ως ρατσιστική και φυλετική λύση, ως μη λειτουργική και μη βιώσιμη.
Θα έπρεπε επίσης να αποκήρυσσαν και εκείνες τις πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν που καταστρατηγούσαν τη δημοκρατική λειτουργία του κράτους, την εφαρμογή του Καταστατικού Χάρτη του ΟΗΕ, το Διεθνές Δίκαιο και το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο.
Αποδοχή παρόμοιων προνοιών με εκείνες του Σχεδίου Ανάν στην ουσία αποτελεί ασέβεια στην ετυμηγορία του λαού και δεν θα μετατρέψουν το ΟΧΙ σε ΝΑΙ.
Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Απριλίου 2017

ΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΕΔΕΚ, Μ. ΣΙΖΟΠΟΥΛΟΥ Για την συναντηση των Προεδρων των πεντε κομματων


Πριν από λίγο ολοκληρώθηκε η συνάντηση των Προέδρων των πέντε κομμάτων με αντικείμενο τη διερεύνηση της δυνατότητας συνεργασίας για τις προσεχείς προεδρικές εκλογές.
Με την ολοκλήρωση της συζήτησης έχουμε καταλήξει στα εξής:
Τα τρία κόμματα, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ και Αλληλεγγύη, έχουν αποφασίσει να προτείνουν στα συλλογικά όργανα των κομμάτων τους την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου για έγκριση ως κοινού υποψηφίου της συνεργασίας.

Το Κίνημα Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών θα μεταφέρει τη συγκεκριμένη πρόταση στα συλλογικά όργανα του κινήματος για να λάβει την τελική απόφαση το συντομότερο δυνατό.

Όσον αφορά τον Πρόεδρο Συμμαχίας Πολιτών, έχει διατυπώσει τη διαφωνία του στο θέμα της διαδικασίας για την επιλογή. Επίσης διατύπωσε την αναγκαιότητα για την επιλογή να υπάρχουν κάλπες και ότι θα έπρεπε να είχε προηγηθεί η συμφωνία πάνω στις βασικές αρχές κυβερνητικής πολιτικής που θα διέπουν το κυβερνητικό πρόγραμμα που στη συνέχεια θα συμφωνηθεί.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία 24 Απριλίου 201

Η ΕΠΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΔΕΚ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ ΔΙΠΛΑ ΣΤΗΝ ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΓΩΝΑ

Platania_240417

Μέλη της Επαρχιακής Επιτροπής ΕΔΕΚ Λευκωσίας και άλλα στελέχη του κόμματος παρευρέθηκαν στην προγραμματισμένη εκδρομή της Μαθητικής Κίνησης Αγώνα στα χωριά Ευρύχου , Κακοπετριά.

 

facebookgreengreen

ΕΜΠΑΡΓΚΟ 24 ΑΠΡΙΛΙΟΥ

ANOUNCEMENT

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

Η ΕΔΕΚ για γενοκτονία των Αρμενίων
Εκατό και πλέον χρόνια από τη γενοκτονία των Αρμενίων από τους Νεότουρκους και ο υπαίτιος του εγκλήματος εξακολουθεί να παραμένει στο απυρόβλητο και να επιχειρεί παραποίηση της ιστορικής πραγματικότητας.
Οι εθνοκαθάρσεις, είναι μια συνήθης πρακτική στην ιστορία των Τούρκων την οποία βίωσαν εκτός από τους Αρμένιους, οι Πόντιοι, οι Κούρδοι αλλά και οι Έλληνες της Κύπρου.
Ως ΕΔΕΚ εκφράζουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας προς τον Αρμενικό λαό και καταδικάζουμε κάθε μορφή βίας, ειδικά όταν αυτή γίνεται με εθνικά κριτήρια και στοχεύει στην εξαφάνιση λαών και πολιτισμών. Καταδικάζουμε επίσης κάθε προσπάθεια απόκρυψης ή παραχάραξης των ιστορικών γεγονότων.

Γραφείο Τύπου

Λευκωσία, 24 Απριλίου 2017