Ε.Ε.Ε.Λ. ΤΑΚ. ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Ε.Ε.Ε.Λ. ΑΡ. ΣΥΝ. 21-131117-14

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 21 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2017

ΩΡΑ: 1900

ΧΩΡΟΣ: Γραφεία Κινήματος.

Λεωφόρος Βύρωνος 40, 4ος όροφος, 1096 Λευκωσία

τηλ.: +357 22476000 – φαξ: +357 22678894

Advertisements

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ

Κωδικός: NIC_4_S/M_121117   –   Δημοσίευση: 12 ΔΕΚ 2017

Μεγάλη εταιρεία, η οποία δραστηριοποιείται στο χώρο της εκτύπωσης, επιθυμεί να εντάξει 4 νέα άτομα στο προσωπικό της – Τμήμα Πωλήσεων και Προώθησης.

Απαραίτητα προσόντα:
• Υπευθυνότητα – συνέπεια -ομαδικότητα
• Αποτελεσματική διαχείριση των πελατών και των αναγκών τους.
• Ηλικία έως 28 ετών
• Απόφοιτος Μάρκετινγκ ή Δημόσιες Σχέσεις
• Ευελιξία ωραρίου.
• Ικανότητα εργασίας υπό πίεση.
• Άριστη γνώση H/Y – MS Office.
Παροχές:
• Ανταγωνιστικό πακέτο αποδοχών
• Αυτοκίνητο, κινητό τηλέφωνο.

Οι ενδιαφερόμενοι/ες παρακαλούνται όπως αποστείλουν πλήρες βιογραφικό σημείωμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση panayiotou.andreas@gmail.com

Η ΕΘΝΙΚΗ ΑΝΑΓΚΑΙΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΠΡΙΑΚΟ

Η εθνική αναγκαιότητα της Νέας Στρατηγικής για το Κυπριακό

Οι τελευταίες εξελίξεις έχουν επιβεβαιώσει απόλυτα ότι το Κυπριακό πρόβλημα εξακολουθεί για 43 χρόνια, να είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής από την Τουρκία του 37% του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, κράτους μέλους του Ο.Η.Ε και της Ε.Ε.

Ως βασικές προϋποθέσεις της λύσης νοούνται η αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων  και  των εποίκων και η κατάργηση των εγγυητικών και επεμβατικών δικαιωμάτων της Τουρκίας.  Οποιαδήποτε  συμφωνία για το Κυπριακό, που δεν εμπεριέχει τις προϋποθέσεις αυτές δεν συνιστά λύση, αλλά ενισχύει την πάγια στρατηγική της Τουρκίας για πλήρη έλεγχο ολόκληρης της Κύπρου, σύμφωνα και με την γνωστή έκθεση του Νιχάτ Ερίμ του 1956, που χωρίς  προσχήματα, καθόρισε την στρατηγική αυτή.

Οι οπαδοί της «όποιας λύσης» ή κατ’ ευφημισμό «εφικτής λύσης», παρακάμπτουν αυτή τη στρατηγική και ενεργούν με πρωτοφανή επιπολαιότητα  και θέτουν σε κίνδυνο την επιβίωση και διατήρηση του ελληνισμού στην Κύπρο.

Η πρόσφατη αμφισβήτηση από την ηγεσία της Τουρκίας, της συνθήκης της Λωζάννης, οι αλλεπάλληλες παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας στο Αιγαίο, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, οι φυλακίσεις δημοσιογράφων, δημοσίων  υπαλλήλων, πολιτικών και στρατιωτικών χωρίς δίκες, η στρατιωτική επέμβαση στη Συρία και το Ιράκ, συνιστούν πλήρη περιφρόνηση των αρχών της δημοκρατίας και του διεθνούς δικαίου.

Όσοι αντικρίζουν την Τουρκία, με αφέλεια και παραγνωρίζουν το πραγματικό της πρόσωπο, πιστεύοντας ότι στην Κύπρο, θα σεβαστεί  διεθνείς αρχές και αξίες, πλανώνται πλάνην οικτράν, ζημιώνουν την κοινή προσπάθεια και τον στόχο για απελευθέρωση από τα τουρκικά στρατεύματα κατοχής και οδηγούν ολόκληρο τον Ελληνισμό σε νέες εθνικές περιπέτειες.

Η στρατηγική των τελευταίων δεκαετιών δεν οδήγησε στην επίλυση του προβλήματός μας, γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει, εάν αφενός τα μέσα που χρησιμοποιούμε, χρήζουν βελτιώσεων  και αφετέρου εάν ο στόχος χρήζει επαναπροσδιορισμού και επανατοποθέτησης. Αντιθέτως, έχει οδηγήσει στο πρόσφατο ναυάγιο του Κραν – Μοντανά και σε εκθέσεις του ΟΗΕ που παρά την αναφορά στην ανάγκη καθιέρωσης ενός «κανονικού Κράτους» τείνουν να καθιερώσουν τελεσίδικα την κατάργηση της Κυπριακής Δημοκρατίας ως δεδομένο και αποδεκτό ενδεχόμενο.

Η τελευταία Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, η οποία καταγράφει -μεταξύ άλλων και – τα πεπραγμένα των διαπραγματεύσεων στο Κραν – Μοντανά, αποτελεί ουσιαστικά το Πιστοποιητικό Αποτυχίας της πολιτικής, που εφαρμόστηκε τις τελευταίες δεκαετίες.  Η έκθεση αυτή είχε ως αφετηρία τη λανθασμένη εκτίμηση ότι η Τουρκία είναι έτοιμη για λύση, ότι ο κ. Ακιντζί είναι ο ιδανικός Τουρκοκύπριος ηγέτης για να φτάσουμε σε αυτή τη λύση και ότι μοναδικό εμπόδιο είναι οι «ακραίες και αδιάλλακτες θέσεις» των Ελληνοκυπρίων. Δυστυχώς τη βάση αυτής της λανθασμένης εκτίμησης υιοθέτησε και η δική μας πλευρά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει πολιτική «καλού παιδιού» και «κοινωνικοποίησης της κατοχής», για να διατηρήσει ένα επίπλαστο «καλό κλίμα» στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. Προχώρησε σε σειρά μονομερών υποχωρήσεων, με αποκορύφωμα το τελευταίο πακέτο επικίνδυνων υποχωρήσεων που κατέθεσε γραπτώς ο κ. Αναστασιάδης στο Κραν – Μοντανά, το οποίο «κλειδώθηκε» ως κεκτημένο της διαδικασίας στην τελευταία Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ.

Παρά τις υποχωρήσεις της πλευράς μας, που είχαν στόχο να εξευμενίσουν την Τουρκία, με την ελπίδα να φτάσουμε επιτέλους σε μια συμφωνία, η τουρκική πλευρά παρέμεινε αμετακίνητη στις πάγιες μαξιμαλιστικές θέσεις της. Εντούτοις, στην Έκθεσή του ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ δεν επιρρίπτει καμία απολύτως ευθύνη στην Τουρκία, ενώ αφήνει αιχμές προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ότι δεν είχε την απαιτούμενη «πολιτική βούληση» για κατάληξη σε συμφωνία.

Επιπροσθέτως, η Έκθεση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ «κλειδώνει» όλες τις επικίνδυνες υποχωρήσεις της πλευράς μας, όπως είναι η εκ περιτροπής Προεδρία, η αριθμητική ισότητα και τα βέτο. Στο περιουσιακό, καθιερώνεται η « αρχή» ότι τον   πρώτο λόγο στις περιουσίες των προσφύγων μας, τον έχουν οι σφετεριστές χρήστες και αφήνονται ανοιχτές οι τέσσερις ευρωπαϊκές ελευθερίες στα 80 εκατομμύρια Τούρκων πολιτών.

Δυστυχώς, στη διάρκεια των τελευταίων δέκα χρόνων, η Ελληνοκυπριακή πλευρά έχει σταδιακά επαναφέρει τις πλείστες απαράδεκτες πρόνοιες του Σχεδίου Ανάν, μερικές εξ αυτών σε χειρότερη μορφή Οι υποχωρήσεις αυτές θεωρούμε ότι δημιουργούν τις προϋποθέσεις για μια κάκιστη, ετεροβαρή και ετοιμόρροπη συμφωνία, που θα οδηγήσει σε νέες περιπέτειες τον τόπο και το λαό μας.  Αυτό φυσικά ήταν αναμενόμενο αποτέλεσμα των δικών μας υποχωρήσεων για ένα διαιρεμένο και μη λειτουργικό κρατίδιο, εξαρτημένο από την Τουρκία, όπου το 82% θα εξισωνόταν με το 18%,  ενώ εν πολλοίς νομιμοποιεί το έγκλημα πολέμου του εποικισμού.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην Έκθεση του ΓΓ καθιερώνεται ως θεσμός επίλυσης του Κυπριακού η Πενταμερής Διάσκεψη, η οποία υποβαθμίζει την Κυπριακή Δημοκρατία και αναβαθμίζει το ψευδοκράτος και τον κατοχικό ηγέτη, ενώ, παράλληλα, η απουσία των πέντε μονίμων μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στα οποία περιλαμβάνονται η Γαλλία, η Ρωσία και η Κίνα, δημιουργεί ένα εξαιρετικά ετεροβαρές περιβάλλον διαπραγμάτευσης υπέρ της τουρκικής πλευράς.

Το αδιέξοδο και η αβεβαιότητα στην οποία έχει περιέλθει η διαδικασία επίλυσης του Κυπριακού, από την πολιτική που ακολουθήθηκε μετά το 1977, καθιστούν εθνική αναγκαιότητα την εφαρμογή μιας νέας διεκδικητικής στρατηγικής. Μιας Νέας Στρατηγικής που θα αξιοποιεί, θα ενισχύει και θα θωρακίζει την κρατική οντότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας και θα αξιοποιεί τα συγκριτικά πλεονεκτήματά της ως Κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ως παράκτιο Κράτος με ανακηρυγμένη και οριοθετημένη ΑΟΖ,  μπορεί και πρέπει να προκαλεί πολιτικό, οικονομικό και διπλωματικό κόστος στην Τουρκία για τη συνεχιζόμενη κατοχή. Η Νέα Στρατηγική δημιουργεί τις προϋποθέσεις για απόσυρση των επικίνδυνων υποχωρήσεων που έγιναν τα τελευταία δέκα χρόνια και για τον απεγκλωβισμό από το επικίνδυνο πενταμερές σχήμα των διασκέψεων.

Για να επιτευχθεί δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, οφείλουμε να συγκεκριμενοποιήσουμε με απόλυτα ξεκάθαρο και ευκρινή τρόπο, τις αρχές λύσης του Κυπριακού, όπως τις έθεσε για πρώτη φορά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων στον Κραν Μοντανά,  ο Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς.

Νοουμένου ότι η Κύπρος από το 2004 είναι κράτος μέλος της Ε.Ε, θα ήταν τραγικό λάθος, εμείς οι ίδιοι δια της υπογραφής μας να απεμπολήσουμε τις αρχές και αξίες της Ε.Ε, με κυριότερη το ευρωπαϊκό κεκτημένο και την ευρωπαϊκή νομοθεσία. Έχουμε λοιπόν την ιστορική ευθύνη να επιμένουμε και να μην παρεκκλίνουμε από τις πρόνοιες του ευρωπαϊκού και διεθνούς δικαίου, διαφορετικά εξυπηρετούμε τους στρατηγικούς  και ιμπεριαλιστικούς στόχους  της Τουρκίας.

Με βάση αυτά τα εθνικά και πολιτικά δεδομένα, εμείς οι Κύπριοι της Ελλάδας στις επερχόμενες Προεδρικές Εκλογές στηρίζουμε την υποψηφιότητα του Νικόλα Παπαδόπουλου, που μαζί με τις δυνάμεις τις Αλλαγής, αποτελεί την αξιόπιστη επιλογή για την εφαρμογή Νέας Στρατηγικής για την διάσωση και ενδυνάμωση της Κυπριακής Δημοκρατίας και την επίτευξη μιας δίκαιης, δημοκρατικής, βιώσιμης και λειτουργικής λύσης του Κυπριακού, έτσι ώστε να ανοίξει ένα παράθυρο ελπίδας και προοπτικής για την Κύπρο και το λαό της.

Αθήνα, 25 Οκτωβρίου 2017

ΖΗΤΟΥΝΤΑΙ ΓΙΑ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣΗ

Δημοσίευση: 09-11-2017
ΚΩΔ. ΑΓΓΕΛΙΑΣ: NIC
_CH_1_091117
ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΑΓΓΕΛΙΑΣ
Εισαγωγική εταιρεία που δραστηριοποιείτε στο χονδρικό εμπόριο καρβούνων, με έδρα την Λευκωσία, ζητά πωλητή για άμεση πρόσληψη.

ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΕΣ
Προώθηση σε εστιατόρια, υπεραγορές, περίπτερα κ.α

ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΜΕ
Εργασία πλήρης απασχόλησης.
Βασικό Μισθό.
Προμήθεια.
Εταιρικό Αυτοκίνητο.

ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ
Κάτοχος κανονικής άδειας οδήγησης
Ικανότητα λόγου

– Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε όπως οι ενδιαφερόμενοι επικοινωνήσουν στο τηλ. 99520062 – Ανδρέας Παναγιώτου

ΕΚΛΟΓΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ

Η Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών υπενθυμίζει ότι στις προσεχείς Προεδρικές Εκλογές της 28ης Ιανουαρίου 2018, και σε τυχόν επαναληπτική εκλογή , θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό, για τους εκλογείς που είναι ήδη εγγεγραμμένοι στον εκλογικό κατάλογο (της Κύπρου) ή θα εγγραφούν μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2017.

Δηλώσεις για ψηφοφορία σε εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό μπορούν να υποβληθούν, μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου 2017, στις Πρεσβείες/Προξενεία της Δημοκρατίας στο εξωτερικό (στην Αθήνα η Κυπριακή Πρεσβεία βρίσκεται στην οδό Ξενοφώντος 4, στο Σύνταγμα).  Όσοι τώρα βρίσκονται στην Κύπρο και την ημέρα των εκλογών θα είναι στην Ελλάδα, μπορούν να υποβάλουν αίτηση στα κατά τόπους Γραφεία των Επαρχιακών Διοικήσεων και των Κέντρων Εξυπηρέτησης του Πολίτη, στην Κεντρική Υπηρεσία Εκλογών, στο Υπουργείο Εσωτερικών, καθώς και μέσω διαδικτύου από την ιστοσελίδα

aps.elections.moi.gov.cy

(https://aps.elections.moi.gov.cy/Declaration/Selection)

Απαραίτητο είναι να υποβληθεί νέα δήλωση για ψηφοφόρους του εξωτερικού έστω και αν άσκησαν παλαιότερα το εκλογικό τους δικαίωμα στο εξωτερικό.

Για την εγγραφή στους καταλόγους Εξωτερικού απαιτούνται: 

– Aριθμός Δελτίου Κυπριακής Ταυτότητας και η ημερομηνία  έκδοσης της

– Δ/νση στην Κύπρο και τηλέφωνο επικοινωνίας

– Δ/νση στην Ελλάδα και τηλέφωνο επικοινωνίας

– E-mail (αν υπάρχει) 

– Εκλογικό Κέντρο (π.χ. Αθήνα, Πάτρα κ.λ.π.)

Στην Ελλάδα , Εκλογικά Κέντρα θα λειτουργήσουν στην Αθήνα , Βόλο , Ηράκλειο , Θεσσαλονίκη , Ιωάννινα , Κομοτηνή, Λάρισα , Πάτρα , Ρέθυμνο , Ρόδο .

(Σημειώνεται ότι εκλογικά κέντρα στο εξωτερικό , σύμφωνα με τη Νομοθεσία, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο σε όσες πόλεις ο αριθμός των ψηφοφόρων που θα υποβάλουν δήλωση, υπερβαίνει τους 50).

ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΚΑΤΑΛΟΓΟ

Μέχρι τις 18 Δεκεμβρίου μπορούν να εγγραφούν νέοι ψηφοφόροι στον εκλογικό κατάλογο και να εκδοθεί εκλογικό βιβλιάριο. Απαιτούνται:

Για τους κάτω των 25 ετών: Υπογεγραμμένη αίτηση εγγραφής , φωτοαντίγραφο της Κυπριακής τους ταυτότητας (2 όψεων), 1 φωτογραφία

Για τους άνω των 25 ετών: Υπογεγραμμένη αίτηση εγγραφής με πιστοποίηση από τον Κοινοτάρχη της μόνιμης διαμονής τους στην Κύπρο, δελτίο Κυπριακής ταυτότητας και 1 φωτογραφία

Για Πληροφορίες  η και βοήθεια  εγγραφής σας στους εκλογικούς καταλόγους εξωτερικού ή έκδοση εκλογικού βιβλιαρίου κυρίως για άτομα κάτω των 25 ετών, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΛΟΓΙΚΟ ΕΠΙΤΕΛΕΙΟ ΑΘΗΝΑΣ  του ΝΙΚΟΛΑ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ, που βρίσκεται στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 217, Αμπελόκηποι , 1ος όροφος,  μετά από τηλ. συνεννόηση:

Επικοινωνία:

6956200156 Λεωνίδας Μασσοστασής

6987555333  Γρηγόρης Κουνναμάς

6998078230 Ειρήνη Σαββίδου

6997010768 Γιώργος Τσιουπανής

6974335999 Αλέξης Κωνσταντίνου

6972854752  Βασιλική Δημοσθένους

6972918470 Λευτέρης Κωνσταντινίδης